Kulttuurin rahoitus hallitustunnustelijan kysymykseksi!

Eduskuntaan pääsi viisi puoluetta – kokoomus, RKP, SDP, vasemmistoliitto ja vihreät – jotka ovat YLEn kyselyssä ilmoittaneet kannattavansa kulttuuribudjetin nostamista prosenttiin. Heillä on yhteensä 123 paikkaa eduskunnassa (ilman Ahvenanmaan edustajaa). Myös keskusta tuki lisärahoitusta kulttuuriin ja taiteeseen, mutta heillä on kulttuurilinjauksessaan esillä oma malli rahaston perustamisesta Olympiarahaston tyyliin.

Kulttuuribudjetti prosenttiin -kampanja muistuttaa, että asia on otettava esiin hallitusneuvotteluissa, sillä monen asiantuntijan arvion mukaan kaikista lisämäärärahoja vaativista tavoitteista on sovittava heti kärkeen. Kampanjan vetäjät, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry ja Taideyliopiston ylioppilaskunta, toivovat hallitustunnustelijan ottavan asian esille jo hallitustunnustelijan kysymyksissä.

-Toivomme hallitustunnustelijan kysyvän puolueilta: ”Miten kulttuurin ja taiteen rahoitus nostetaan riittävälle tasolle?”, kertovat pääsihteerit Rosa Meriläinen ja Ville Sinnemäki.

Kulttuuribudjetti prosenttiin -kampanjassa on mukana jo yli 80 kulttuuri- ja taidealan yhteisöä. Kampanja jatkuu hallitusneuvottelujen päättymiseen asti. Tavoitteen lähde on Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurin ja taiteen osasto, jonka virkamiesarvioon se perustuu.

Lisätietoja

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, rosa.merilainen@kulttuurijataide.fi
Taideyliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Ville Sinnemäki, ville.sinnemaki@uniarts.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *